Posao za inozemne poslodavce

Svatko od vas je nešto po struci. Netko je građevinar, netko je liječnik, programer, dizajner, trgovac itd… Mogli bi sada nastaviti niz u nedogled. Koje god ste struke, postoje poslodavci kojima će vaš rad biti interesantan i potreban. Štoviše, ne trebate vi imati diplomu ili stručne kvalifikacije da biste radili posao za neke od poslodavaca koji će ovdje biti navedeni.

Postoje mreže poslodavaca koje nude poslove za samostalne radnike raznih profila i profesija. Radi se o takozvanom outsourcing poslovanju. Outsourcing podrazumijeva da određena firma ne želi zapošljavati interne zaposlenike za određene poslove radi toga što se radi o povremenoj potrebi za tom vrstom posla pa im nije isplativo imati ljude koji će za stalno raditi za njih. Oni bi tim ljudima trebali davati plaču i doprinose iako im ti ljudi nisu konstantno potrebni. Trebali bi im osigurati i edukaciju što predstavlja dodatne troškove. Više im se isplati da povremeno, kad imaju potrebu, zaposle osobe koje imaju znanja i vještine potrebne za odrađivanje tog posla.

U ovom slučaju se ne radi o plaćanju mizernih naknada za rad. Za ilustraciju treba napomenuti da se cijene rada uglavnom kreću u prosjeku nekoliko stotina kuna na sat, ovisno o tome koje ste struke, ovisno o tome koliko je poslodavcu hitno da se određeni posao obavi i ovisi o vašoj brzini, znanju i vještinama.

Kada se prijavite na neku od ovih mreža, tada vi možete pretraživati poslove koji se nude. Pretraživanje možete vršiti po kategorijama, po cijeni, vremenu objave i drugim kriterijima. Možete napisati i svoje vlastite kvalifikacije unutar svog profila pa poslodavci vama šalju ponude za posao ovisno o tome što ste napisali o svojim znanjima i vještinama.